Hoe het begon.....

 

Naar aanleiding van een artikeltje in het juli/augustus nummer “de Kampioen” van 2000, stond een artikel over auto’s van Nederlandse bodem. Een van de besproken auto’s was de Burton. Ik was door de afbeelding bij dit artikel meteen verliefd en ben zeer kort daarna naar Zutphen gereden om de auto met eigen ogen te aanschouwen.

 Met Iwan Göbel heb ik een proefrit gemaakt door Zutphen(zie foto) . De beslissing om zelf een Burton te gaan bouwen was al snel genomen. En op 5 juli 2000 ging de officiële bestelling de deur uit voor 1 basispakket Burton nummer 41, in de kleur British Racing Green en 1 chassis.

Ondertussen het internet afgestroopt voor een passende donorauto. Deze werd al snel gevonden een grijze eend bouwjaar 1986. Voor dat met het uit elkaar nemen van de eend kon worden begonnen moest er een vooronderzoek plaatsvinden door een Ivinner.  Deze kwam en zag dat het chassis niet een origineel was, doch een replica en dat was niet toegestaan.

Na veel heen en weer gepraat, gebel en gefax heb ik uiteindelijk van de Frima Duck Hunt een Fabrieksorigineel chassis gekocht en toen was de goedkeuring nog slechts een formaliteit. Het chassisnummer zou t.z.t. ingeslagen worden in het nieuwe chassis. Nu kon het feest beginnen.

 

  naar deel 2 de bouw